Començar


"La excentricidad es debida a la búsqueda de un orden antropológico en la naturaleza; siendo el loco el que trata de encontrar un orden en el caos y no quien vive el caos como una realidad normalizada."
 
                                                                              Jaime Repollés Llauradó


    Així començo el catorze: Consumant l’excentricitat creativa – Demiúrgica / dibuix –
per manca de la capacitat  de comunicar en la forma parlada i sociable que hauria de ser-me natural. La cerca de l’ordre per el dibuix. El caos emmarcat i limitat en un suport. El boig creu certesa el que només existeix en l’espai fosc del seu limitat raonament. Encara tinc moments de lucidesa i reconec el caos i dubto del que veig. El dubte afirma la realitat. Dubtar = Existir. No és el pensar/raonar el que confirma l’existir, doncs viure en el caos fa impensable la realitat i dubtar de la realitat fa suportable l’ordre.

   I dins el caos he de repetir suau i fidelment línies, omplir de ratlles amples o gruixudes, de profundes i de lleugeres, amuntegar passades i més passades de grafit o de carbó sobre el paper...És escriure cartes a gent desconeguda. És un monòleg internetitzat.

   Penjo el que no he posat de l’any passat. Obsessions temàtiques.


"Llavors mirem de sobreviure al caos amb l’ordre de l’art."

                                                                               Jaume Cabré  ( Jo confesso )


                                                                           
Paissatges, els meus paissatges...



Mans, Versions/Cover i un original... Les versions poden ser agradables, com quan ho fan els músics. Diuen
que un només pot versionar si supera l'original. Amb molta humilitat miro en Leonardo, Cassat, Greco, Picasso... Ho miro tot.







Les nadales del nadal... Des de 2007 intento recordar l'amistat enviant un dibuix.









Fi del 13



Tanco l’any de les morts. Massa morts al meu costat...He llegit en un llibre. Des de l’última emprenyada la senyora fosca va triar a la més propera de les poques amigues que tenia. Després s’ha limitat a repartir agonia amb la forma malaltissa del cranc... Ja no cal protestar. Estic cansat. Reconec la derrota però no em resigno i em costa acceptar l’accident, la casualitat, el que a tots ens arribarà. No tinc ganes de portar el cap de dol ni de trobar un buit al meu costat. Infantil! Com un nen malcriat no tolero la frustració, la sensació de pèrdua...

   Però ho deixo així. Tampoc no domino el llenguatge impassible de la mort ni de la vida i espero la sorpresa sempre embolicada de dolor. Sóc optimista: Encara sento el dolor.

   L’any s’acabat.